FAQ

Svar på ofte stillede spørgsmål om Uddeholm

Koster det noget at få rådgivning hos Uddeholm?
Nej. Rådgivning om f.eks. materialevalg til værktøjer og komponenter, varmebehandling, hærdning og bearbejdning af Uddeholms materialer er gratis for Uddeholms kunder.

Kan Uddeholms materialer anvendes til andet end værktøjer?
Ja absolut. Selvom Uddeholms program i daglig tale kaldes for værktøjsstål, anvendes det med stort udbytte til komponenter og dele til belastede emner i maskiner og anlæg og som slidmateriale.

Hvad er leveringstiden på Uddeholms materialer?
En stor del af programmet kan leveres udsavet på mål fra dag til dag fra vores lager i Kolding. Hvis det ikke findes her, leverer vi på få dage fra det nordiske centrallager i Sverige.

Er der minimum-kvantiteter for ordrer til Uddeholm?
Nej. Vi saver dine mål ud af flade eller runde stænger eller af plader, så du kun behøver at købe det, du skal bruge.

Hvorfor har Uddeholms produkter egne navne - som f.eks. Rigor, Sleipner, Unimax og Vanadis - i stedet for numre efter en norm som andre materialer?
Uddeholms stål er en mærkevare med mere snævre grænser for variansen af legeringselementer end foreskrevet i de internationale normer og har også ofte gennemgået ekstra egenskabsforbedrende processer. Det giver Uddeholms produkter en særlig høj grad af konsistens i kvalitet og egenskaber. Desuden er en stor del af Uddeholms program ægte innovationer, som ikke findes i nogen normbetegnelse.go